Пролетните алергии, как да се справим?

Пролетта е вече тук, което означава, че е време да се подготим за сезона на алергиите. Това е сезонът, когато всички видове естествен прашец от въздуха води до автоимунна реакция в тялото, а резултатите са кашлица, кихане, хрема, сълзене на очите, носа, хрипове, сърбеж или болки в гърлото, уртикария и алергична астма.

За да помогнат за облекчаването на пролетните алергии, повечето от вас вероятно ще отидат до аптеката да вземат антихистамини, които да помогнат за блокиране на симптоми на алергия. Въпреки това, повечето антихистамини имат нежелани лекарствени реакции. Вместо това, опитайте Халотерапияте, която е наяпъно естествена, няма странични ефекти и подхранва имунната система за предотвратяване на пролетните алергии.
Пролетните алергии са типични за млади и чувствителни хора. Според статистиката в големите градове, където въздухът е силно замърсен тези алергии са по-често срещани.

Причината е, че при силно изразеното въздушно замърсяване поленовите зърна се утаяват в по-ниските въздушни слоеве и действието на тези алергени се засилва.

Съществуват различни пролетни алергии, които започват още от месец март.

През ранната пролет най-често срещаните алергии са към акари в домашния прах. Алергията към акарите се отключва през март и април.

Следващия вид алергии се проявяват по-късно. Те са предизвикани от цветния прашец на различните растения. Най-често алергии се получават от онези растения, които се опрашват чрез въздуха, защото имат много малки поленови зрънца. Така тези частици могат да попаднат дихателните пътища и носа, в долните дихателни пътища, полепват върху кожата и започват дразненията и алергията.

Най-силно изразените симптоми на пролетните алергии се проявяват през месец май. Характерните дразнения се проявяват върху носа и очите. Започва зачервяване, подуване на очите, сърбеж. Възможна е и хрема с обилна секреция, кихане и кашлица

Пролетните алергии при децата

Сезонните алергии, известни още като сенна треска или сенна хрема, могат да атакуват детето ви още тази пролет. Трябава да сте особено внимателни за симптомите, особено ако детето ви е на възраст между 2 и 5 години. За разлика от хранителните, сезонните алергии обикновено не се изявяват при кърмачета и малки деца, до 2 годишна възраст. И така, как да различите симптомите и да разберете, че това не е поредния вирус, който вашият наследник е донесъл от детската градина. Следете за тези седем признака и ако детето ви проявява няколко от тях, най-добре е да се консултирате с алерголог.

Наследственост. Ако някой от родителите, най-близките роднини или брат, сестра страдат от алергии, астма или екземи.

Хрема или запушен нос, често кихане. Носът на детето ви тече и не спира повече от седмица.

Сълзящи, сърбящи очи, в комбинация с течащия нос.

Без треска. Не вдига температура и няма болки по тялото.

Обрив. Може да се появи навсякъде по тялото.

Ушна инфекция. Алергиите можа да доведат до възпаление в ухото.

Състоянието се влошава през деня, когато броят на полените е голям.

Най-доброто, което може да направи човек, когато страда от алергии е да избягва контакт с причинителят. Но когато става дума за сенна хрема или алергия от полени, това практически е невъзможно. Тъй като за това лек няма, има само начини да се облекчат симптомите, докато сезонът отмине. Освен, медикаментите, има още няколко начина да облекчите положението.

– Дръжте прозорците затворени – или поне прозореца в детската спалня. Така в къщата ви ще има една чиста от полени зона. Ако е възможно, през деня дръжте детето извън стаята, за да му попречите да внесе със себе си полени. Пуснете го вътре чак вечерта преди лягане, след като се е изкъпало.

– Излизайте навън след 10 часа сутринта, в ранните часове на деня се отделя най-много цветен прашец. Избягвайте разходките на места, където се коси или се събира трева, където има много цветя или ако денят е ветровит.

– Не сушете дрехите и спалното бельо навън, защото по тях може да се полепят полени или прашец .

1 коментар за “Пролетните алергии, как да се справим?

Вашият коментар

Call Now Button
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram