29.03.2017

+ Солна стая за деца

Солна стая за деца

Миркроклиматът в солните стаи с правилната пропорция на въздух, влажност и солни частици е ефективен метод за подобряване на детския организъм. Халотерапията или посещението на солна стая подпомага изчистването на слузта от дихателните пътища, намалява бронхиалната чувствителност, има противовъзпалително и бактерицидно действие, втечнява секретите при хрема.

Солна стая за деца

Съвременна солна терапия

За оползотворяване на ползите от естествените солни мини върху човешкия организъм, технологията трябва да направи нещо повече от това просто да генерира аерозол от суха сол. Халогенераторите трябва постоянно да следят и поддържат оптимални нива на активен аерозол в солната стая, за да се постигнат условията в солните пещери.

Концентрацията на сухия аерозол трябва да бъде в границите между 1 и 20 мг/куб. м. Размерът на малките солни частици, които се разпръскват от халогенератора, е много важен. За да бъде терапевтична халотерапията, тези микро солни частици, трябва да бъдат прецизно разбити до правилния размер.

Как въздейства Халотерапията?

Солните стаи са изградени, така че да предлагат антибактериална среда. Вдишването на сухия аерозол втечнява секретите и изпълва клетките с полезни, отрицателни йони, като по този начин подобрява белодробната функция на човешкия организъм.

Халотерапията може да се ползва от пациенти от всички възрасти. Провеждането на пълната сесия от 10-20 процедури ще подобри дихателната Ви система, ще окаже благотворно влияние  върху кожата и нервната Ви система, ще подобри имунната Ви система, като я направи по-устойчива на инфекциозни заболявания.

Детска Халотерапия

Халотерапията е изключително полезна за деца над 1 годишна възраст. При тях се наблюдава по-бързо и ефективно прочистване на дихателните пътища от слузните секрети и подобряване на кожата. Халотерапията при деца е напълно безопасна, без медикаменти и потенциални рискове за здравето им. В нашите две солни стаи, децата Ви ще могат да си играят с посипаната по земята сол и с кофички и лопатки като в пясъчник, като по този начин няма да усетят, че са подложени на лечение.

Солна стая за деца

Продължителност: 25 мин.

Максимален брой деца в стаята – 6 деца с 6 придружители.

Всяко дете под 12 годишна възраст посещава стаята с пълнолетен придружител, който влиза БЕЗПЛАТНО. Втори придружител се таксува за 1 терапия (10 лв. с ДДС).

Call Now Button
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram