8 причини да си правите масаж по-често

За какво помага

Масажът не е просто глезотия. Той може да ви отпусне по много начини и да ви накара да се чувствате като преродени. Но масажът е полезен и по много други причини. Вижте защо трябва да се възползвате от масажи по-често.

1. Масажът коригира стойката.

Седенето по цял ден, работата на компютър и обездвижването водят до изкривяване на позата на тялото. С масаж това изкривяване се коригира много успешно.

2. Помага за по-добър сън.

След един дълъг отпускащ масаж няма как да не заспите като бебета.

3. Успокоява тревожността.

Масажът е едно от най-добрите средства в борбата срещу стреса, тревожността и безпокойството. Той провокира секрецията на хормони на щастието, които ви карат да се чувствате много по-добре. Освен това масажът намалява кръвното налягане и пулса.

Древен монголски масаж със сол помага при болки във врата

4. Масажът потиска главоболието.

Притискането на определени точки по тялото, отговарящи за главата, помага в потискане на главоболието. Дори да не сте специалист по точков масаж ще се справите. Даже обикновено разтриване на раменете и гърба ще помогне. Възползвайте се.

5. Масажът намалява всякакви болки.

Стига лекарят ви да не ви е забранил изрично да се възползвате от масаж, няма причина да се лишавате от това приятно изживяване. Масажът успокоява болки в гърба, прасците, главата, раменете, бедрата.

6. Масажът помага в намаляването на някои странични ефекти от лекарства.

Ако ви се вие свят или ви прилошее от някое лекарство, масажът помага. Изследванията показват, че с масаж успешно се понася и тежко лечение като химиотерапията, например.

7. Масажите подобряват настроението.

Масажите могат да ви помогнат да подобрите настроението си, защото понижават хормоните на стреса в тялото. 30-минутен масаж ще ви се отрази добре, ако ежедневието ви е прекалено напрегнато.

8. Масажите подобряват сексуалния живот.

Няма по-добър начин да предразположите партньора си към любовна игра, освен масажът. Направете му отпускащо разтриване, за да повишите либидото му.

ИСКАШ ЛИ ДА РАЗБЕРЕШ КАКВИ МАСАЖИ ПРЕДЛАГАМЕ?

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Вашият коментар

Call Now Button
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram